یکشنبه, 07 آبان 02
بدون نوآوری محصولات جدید، خدمات جدید و روشهای جدید انجام کسب و کار اصال نمیتوانند پدیدار شوند و بیشتر سازمانها
برای همیشه گرفتار خدمات قدیمی و روشهای کهنه می شوند. از دلایل دیگر رویکرد به نوآوری میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مزایای نوآوری
نوآوری از عوامل مهم در بقای سازمان ها در محیط پررقابت کنونی است. بسیاری از سازمانها در سالهای اخیر تلاشهای بسیاری انجام دادهاند تا کارمندان خود را تشویق به نوآوری نمایند، شرکتهایی که ناتوان از دگرگونی خود یا صنعتشان هستند، در بهترین حالت «خودکردگان به کارایی» به شمار میآیند. اینها مرده و در حال مردن هستند، و نومیدان به شمار میآیند. آنها خوراک دیگر شرکتهای تخیلگری هستند که میتوانند مهارتها و داراییهای این گونه شرکتها را از نو آرایش دهند ( همل گری، ترجمه طوسی، 1381 ) حرکت از بازار ملی به سمت بازار جهانی رقابت شدیدی را در بخش صنایع فراهم آورده است، به طوری که بازارهای ملی که زمانی در انحصار یک یا چند جانبه قرار داشت، در معرض رقابت جهانی گرفتند. صنایع جهانی در اثر جهانی شدن خرد شده یعنی تعداد بسیار زیادی از شرکتها در یک صنعت جهانی مثل خودرو با یکدیگر رقابت میکنند. این نوع رقابت نرخ سود صنعت را کاهش داده، باعث میشود که دستیابی به حداکثرسازی بازده، کیفیت، انعطافپذیری نسبت به مشتریان و نوآوری مهم شوند (هیل و جونز، 2007).
نوآوری شاید مهمترین منبع ایجاد مزیت رقابتی باشد. در بلند مدت، رقابت میتواند به عنوان فرآیندی تلقی شود توسط نوآوری هدایت میشود اگرچه همه نوآوریها موفقیت آمیز نیستند اما همان تعداد اندکی که به موفقیت نایل میشوند منابع عمده مزیت رقابتی هستند دلیل این امر این است که نوآوری موفقیت آمیز ویژگی منحصر به فردی به سازمان میدهد که رقبا فاقد آن هستند. این منحصر به فرد بودن به سازمان اجازه میدهد تا خودش را از دیگر رقبا متمایز نموده و قیمتهای بالاتری برای محصول خود مطالبه نماید. این نوآوری هم چنین به سازمان اجازه میدهد تا هزینه هر واحد محصول متمایز خود را نسبت به رقبا بسیار پایینتر بیاورد. نوآوری دست کم برای جامعه سه فایده دارد:
باعث افزایش رشد اقتصادی می شود، بهرهوری را بالا می برد و باعث به وجود آمدن تکنولوژی، کالاها و خدمات جدید میگردد.
راهکارهایایجاد وتوسعه فرهنگ نوآوری
نویسندگان مختلف شرایط و زمینههای متفاوتی را برای بروز و توسعه خالقیت و نوآوری در نظر دارند. به هر حال راههای عمدهای که محرک خالقیت هستند عبارتند از:
منابع:
همل، گری؛ طوسی، محمد علی.1381. سازمانها و شرکتها خود را از نو بیافرینند. تهران: مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و
برنامه ریزی.
Hill, Charles W. L., & Jones, Gareth R. Strategic Management : An Integrated Approach. 7th ed.
Boston: Houghton Mifflin.2007.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز شتابدهی هستی میباشد.
طراحی شده توسط تیم نرم افزاری وب ایران